Χρησιμα links

xrisima-links

Σας παραθέτουμε links παιδαγωγικού περιεχομένου με έντυπο υλικό, λογισμικό και εφαρμογές που θα βοηθήσουν την μαθησιακή διαδικασία σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν αντικαθιστά ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες και την προσωπικότητα του παιδιού σας. Οι θεραπευτές σας γνωρίζουν την καταλληλότητα ενός προγράμματος και μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε μια ομαλή και διασκεδαστική για το παιδί ενασχόληση με τις παρακάτω δραστηριότητες. Το καλύτερο για το παιδί σας είναι να περνάει όμορφα με ό,τι ασχολείται.

Μην το πιέζετε και μην αγχώνεστε αν εκείνο κουράζεται εύκολα ή δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε σε ένα παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του και παράλληλα θα το βοηθήσει στην διαδικασία της μάθησης. Το υλικό που σας προτείνουμε είναι πλούσιο και καλύπτει ποικίλη θεματολογία.

Καλή προσπάθεια! ♥

  1. Ο Ξεχωριστός Κόσμος της Ειδικής Αγωγής: ένα site με πλούσιο και δωρεάν υλικό (Υλικό Ειδικής Αγωγής, Παιδικά Βιβλία, Φύλλα Εργασία, Εκπαιδευτικά videos)
  2. e-yliko.gr: παιχνίδια και εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά με δυσκολίες στη μάθηση
  3. Θρανία: ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, με σχολικά βοηθήματα, φύλλα εργασίας, εκπαιδευτικά βίντεο, και δραστηριότητες
  4. Eva-edu: εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (όλες οι τάξεις του Δημοτικού, Κοινωνικές Ιστορίες, Πρόγραμμα Αυτορύθμισης)
  5. KIDMEDIA: εφαρμογές για την προσχολική ηλικία, την ειδική αγωγή, και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού (το υλικό διατίθεται δωρεάν τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015)
  6. e-selides: πλούσιο υλικό για Α/θμια εκπαίδευση, νηπιαγωγείο, μουσική διδασκαλία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, χειροτεχνίες κτλ.)

 

kidmedia2kidmedia1

 

 

 

L&E_motoandtrain

Leave a comment